Quantcast
Arremis UI - EQ2Interface
EQ2Interface.com
Search Downloads


Go Back   EQ2Interface > Interface Discussion > Released

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Unread 10-04-2006, 08:00 PM
Arremis Arremis is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 108
Default Arremis UI

Support thread for Arremis UI pieces. Help, suggestions, questions, and feedback regarding my pieces are always appreciated! Thanks for your support everyone!

Arre
Reply With Quote
  #2  
Unread 10-17-2006, 10:14 AM
ishcp ishcp is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Mar 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Default

I love it... big thanks

but i do have a few questions about it. when the mob is close to die like less than 20%, the % message goes super dark or black, i can't see it at all. I mean the % number. if you can fix it that will be awesome.
Reply With Quote
  #3  
Unread 10-17-2006, 09:23 PM
Arremis Arremis is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 108
Default

Apparently the dynamic data placed on a text label does that for some reason, not sure how to fix it yet, but when I find out I will. I'm glad you enjoy my pieces, and thank you for your support

Arre
Reply With Quote
  #4  
Unread 11-18-2006, 11:18 AM
dabubba dabubba is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Dec 2004
Server: Crushbone
Posts: 3
Default lu29

really really hoping to see a lu29 update . I miss this piece of my custom ui badly

Last edited by dabubba : 11-18-2006 at 11:56 AM.
Reply With Quote
  #5  
Unread 11-19-2006, 07:04 AM
Arremis Arremis is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 108
Default

Your wish is my command....I'm currently in the process of revamping the pieces to fit LU29, including a more streamlined clean look gotta love the dancing banana
Reply With Quote
  #6  
Unread 11-19-2006, 07:21 AM
dabubba dabubba is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Dec 2004
Server: Crushbone
Posts: 3
Default

yay you're the best.

And the dancing bananna rocks =)
Reply With Quote
  #7  
Unread 11-19-2006, 12:07 PM
Continuity Continuity is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Oct 2006
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Talking Ty!

**curses LU29**


Awesome Arremis!!! Thank you!!!


/hug
/hug
/hug
Reply With Quote
  #8  
Unread 11-21-2006, 01:04 PM
Findarato's Avatar
Findarato Findarato is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jul 2004
Server: Nagafen
Posts: 339
Send a message via AIM to Findarato Send a message via MSN to Findarato Send a message via Yahoo to Findarato
Default

Not bad very straight forward.
__________________


Reply With Quote
  #9  
Unread 11-21-2006, 02:52 PM
Arremis Arremis is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 108
Default LU29 Pieces Available

I've uploaded all my latest peices I've been working on. I appreciate everyone's patience. Here's a list of what I've done so far:

Bags - Bank - Chat - Clock - Group - Pet - Player - Target and Implied Target

Hope you enjoy them, and there are more pieces on the way! Any feedback is appreciated. Thanks for your support everyone!

Arre

Last edited by Arremis : 11-21-2006 at 02:57 PM.
Reply With Quote
  #10  
Unread 11-22-2006, 10:21 PM
ruadhin ruadhin is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Mar 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 2
Default

I found a problem with your bags. If change the Frame and Title style in the Window Settings, the "X" close button disappears and will not come back. Replacing the xml file does not fix it. I have 5 bags with close buttons, but the 6th bag no longer has one.

Edit: When I switch characters, the same bag has the same problem.

Last edited by ruadhin : 11-22-2006 at 10:24 PM.
Reply With Quote
  #11  
Unread 11-23-2006, 02:52 PM
Arremis Arremis is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 108
Default All Fixed

Fixed the problem with the bag. To fix your bag in game, remove the bag xml from your UI folder and log into game using the default bags. On the bags missing close buttons, go to window settings and in the style menu select Frame and Title Bar. This should bring the missing button back. Now log out of the game and place the new bag mod into the UI folder. Everything should be working properly now. NOTE: Hiding the frame in the window settings will cause the button to disappear, but showing the frame will bring it back. I've also made it to where the frame and background on the bag could not be hidden to avoid running into this bug again. It wasn't intended for this to be able to be done in the first place. Thanks for finding this bug Ruadhin.

Arre

Last edited by Arremis : 11-23-2006 at 03:52 PM.
Reply With Quote
  #12  
Unread 11-23-2006, 06:05 PM
Arremis Arremis is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 108
Default Arre29 Start Menu

Just released a Start Menu mod with an InfoCenter button. Check it out under Miscellaneous in the Downloads section
Reply With Quote
  #13  
Unread 11-24-2006, 04:36 PM
FloridaFringe FloridaFringe is offline
A Griffon
 
Join Date: Sep 2005
Server: Lucan DLere
Posts: 459
Send a message via ICQ to FloridaFringe Send a message via AIM to FloridaFringe Send a message via MSN to FloridaFringe
Default

Thank you for releasing the Start Menu mod.

I've noticed that when you click on the InfoCenter text it will bring up the IC but won't close the Start Menu. Would it be possible to change that by any chance?
Reply With Quote
  #14  
Unread 11-25-2006, 02:28 AM
Arremis Arremis is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 108
Default

A nice observation. I'll look into that right away. Thanks for bringing it to my attention, and thanks for the compliment on the piece. Your feedback is much appreciated
Reply With Quote
  #15  
Unread 11-25-2006, 06:33 AM
dabubba dabubba is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Dec 2004
Server: Crushbone
Posts: 3
Default

Still crossing my fingers on personna window plus I wanted to see the dancing bananna again
Reply With Quote
  #16  
Unread 11-25-2006, 11:46 AM
MoonDeville's Avatar
MoonDeville MoonDeville is offline
A Dervish Cutthroat
 
Join Date: Jan 2006
Server: Lucan DLere
Posts: 39
Default

Ok I DL'd ALL your updated pieces and installed them. I want you to know this is all great. I'd love to see you take on the XP bar and compass. Not to mention various other windows. I vote you do a total UI for that would rock and you'd become a god in my eyes. Your now only like a demi-god. Hey that is a good thing too. Oh a bug I'm finding. I have two chat windows. ZERO tabs in either. The first is for chat, ooc ect. The second is for guild chat only. All my combat and spells and such is just turned off. But when I go to speak in guild chat I MUST type /gu <message> or else nothing will be sent. Is this a known bug or you think I installed somethiong wrong? Anyway great work here. Keep it up and total UI...... Well I want one =)
Reply With Quote
  #17  
Unread 11-25-2006, 12:36 PM
Arremis Arremis is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 108
Default

I've asked the other Authors to help me out with the closing out the start window when you press the InfoCenter button. From my testing and observation, the menu you see in game is streamlined from the server and detects when you click one of the buttons and closes it out. Since the InfoCenter button is custom, the server ignores it being pressed and doesn't close out the window like expected. Not sure if it's a bug, or just can't be done, but I've asked for help on that one.

As for your bug in the chat window, Moon, it's a known bug. You can find some possible solutions to that issue in this thread.

As for creating a whole UI, I'm still relatively new at modding, and still learning the ropes of different windows (not doing too badly you think?), I am going to do a complete UI in the future, but for now just bits and pieces as I'm learning. I already have grasped the concept of custom graphics, and am looking forward to doing a 100% custom graphic UI like T. King has done (T. stands for "The" F.Y.I. so when people refer to T. King they mean "THE KING (of EQ2 Interface Design), but I have to say I think Zonx is still the King of EQ2 Interface, after all, he's the one who started all this mess with EQ2Map.

I do have plans for making a custom compass and xp bar in the near future. I myself currently use the Milquetowst All-Digital XP Bar because it sums up XP, TS, AP, and GXP in one neat compact place, no frilly pictures or lines and dots and other fluffy stuff, just outright "This is your XP, and this is how far into level you are for this, this, this, and this."

In the meantime, I appreciate all your support, and glad you are enjoying my mod pieces, and I really get a kick out of doing them and seeing that people appreciate the work that goes into creating a piece. Thanks everyone for your feedback and support
Reply With Quote
  #18  
Unread 11-25-2006, 09:55 PM
FloridaFringe FloridaFringe is offline
A Griffon
 
Join Date: Sep 2005
Server: Lucan DLere
Posts: 459
Send a message via ICQ to FloridaFringe Send a message via AIM to FloridaFringe Send a message via MSN to FloridaFringe
Default

Tried the bags today and liked them for the most part. The were a bit too big for my personal tastes so I was wondering if there was any chance at a 32x32 icon size version?

Also, is the fact that the title is right up against the bag number an SOE thing because that seems to be the norm for what I've seen? It would be nice if there was a space between them such as:

(1) Bag 1

as opposed to:

(1)Bag 1

Just some thoughts.

EDIT: not sure if this has been mentioned already or not but a 6 column version could also be something to consider.

Just for the sake of it: a couple of changes and you would have pretty much duplicated my favorite bags of all time (which no longer work of course)

http://www.eq2interface.com/download...fo.php?id=3771

Last edited by FloridaFringe : 11-25-2006 at 10:01 PM.
Reply With Quote
  #19  
Unread 11-26-2006, 09:07 PM
Arremis Arremis is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 108
Default

The title right up against the bag number is streamed from the server that way, and can't be modified. Six-slot-row bags sounds nifty and can be done. Look for it soon

UPDATE: Thanks to GM9, I was able to get the menu to close when you clicked on the button. The updated start menu is available in Miscellaneous downloads section.

Dancing banana anyone?

Last edited by Arremis : 11-27-2006 at 07:23 AM.
Reply With Quote
  #20  
Unread 11-28-2006, 03:55 AM
FloridaFringe FloridaFringe is offline
A Griffon
 
Join Date: Sep 2005
Server: Lucan DLere
Posts: 459
Send a message via ICQ to FloridaFringe Send a message via AIM to FloridaFringe Send a message via MSN to FloridaFringe
Default

Thank you for the update.

Out of curiosity, would it be difficult for me to change the icon used for the InfoCenter? If not would it need to be done with a photo editing program or could it be done simply using the UI Builder?
Reply With Quote
  #21  
Unread 11-28-2006, 04:42 AM
gm9 gm9 is offline
gm10-1
Premium Member
EQ2Interface Super Mod
Featured
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6,479
Default

Quote:
Originally Posted by FloridaFringe
Out of curiosity, would it be difficult for me to change the icon used for the InfoCenter? If not would it need to be done with a photo editing program or could it be done simply using the UI Builder?
If you just want to swap it for another existing icon then it's easy to do in UIbuilder. Look at the Source and SourceRect properties (double click the second one to edit it).
__________________
P R O F I T U I ∙ R E B O R N [Auto-Updater] | [Portal] | [F.A.Q.] | [Support Forums]
~ Retired ~
If it does not work, you likely installed it incorrectly. Always try a clean install before reporting bugs.
Reply With Quote
  #22  
Unread 11-28-2006, 05:27 AM
FloridaFringe FloridaFringe is offline
A Griffon
 
Join Date: Sep 2005
Server: Lucan DLere
Posts: 459
Send a message via ICQ to FloridaFringe Send a message via AIM to FloridaFringe Send a message via MSN to FloridaFringe
Default

Wow, that was easy. Worked like a charm.

I'm trying to learn a bit about modding but so far I've only spent several hours looking at files via the builder and making minor changes. I haven't read much about anything yet and that may be my biggest problem so far. What I've found is that I'm highly perplexed at how some of my minor changes actually affect how things work in the game.

For instance, I've tried changing some frame types on different bag mods and haven't found any of my changes to work as expected. O'well. Need to keep at it I guess.

Thanks for the tip.

On a note related to the start menu, I noticed that some of the icons have their edges cut off on the right side. It's not an issue directly related to this particular mod as it does the same thing with the default start menu. What I was wondering was whether or not something like that could be fixed so that all of the icons were the exact same size with their complete borders showing?

Also, not that I personally would use one of the icons as I just click on the titles themselves but could the InfoCenter icon be changed to work like a button just like the other start menu icons? If not, why not?

Again, just for curiosity sake and for my own better understanding of how things work with certain modding elements.

Thanks again.

Last edited by FloridaFringe : 11-28-2006 at 05:32 AM.
Reply With Quote
  #23  
Unread 11-28-2006, 03:38 PM
Arremis Arremis is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 108
Default

You can put a button over the icon that will open the IC window when you press on it, but here's the downside: the icon bank for the original start menu buttons are on a template. The data for these icons are streamed to the client from the server. As far as I know, there's no way to include a custom icon into that set. As such you would have a working button, but you wouldn't have the pressed button effect like you get when you press on the other icons. That's why I just made the icon for looks. It minimizes the file size, and eliminates perfomance issues that may arise. Theoretically, I suppose it could be possible to switch images as the button is pressed and released, but that goes beyond my knowledge at the moment. One of the other Authors would have to give you a more detailed explanation as to why it can or can't be done
Reply With Quote
  #24  
Unread 11-28-2006, 05:48 PM
gm9 gm9 is offline
gm10-1
Premium Member
EQ2Interface Super Mod
Featured
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6,479
Default

You need to use a style template to define a different icon or an icon overlay when the icon is pressed.
__________________
P R O F I T U I ∙ R E B O R N [Auto-Updater] | [Portal] | [F.A.Q.] | [Support Forums]
~ Retired ~
If it does not work, you likely installed it incorrectly. Always try a clean install before reporting bugs.
Reply With Quote
  #25  
Unread 11-30-2006, 07:42 PM
anfrey's Avatar
anfrey anfrey is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Apr 2005
Server: Crushbone
Posts: 185
Send a message via ICQ to anfrey Send a message via AIM to anfrey Send a message via MSN to anfrey Send a message via Yahoo to anfrey
Default

i just wanted to comment on your startbutton... and this is not for me, but for everyone else.... how about using one of the unused book icons for infocenter rather than the gears?
__________________

sir ansfrid takahityo of mithaniel marr — paladin, amorer, and guild advisor for the <knightshift>
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:16 AM.


Our Network
EQInterface | EQ2Interface | WoWInterface | LoTROInterface | ESOUI | MMOUI