Quantcast install help needed - EQ2Interface
EQ2Interface.com
Search Downloads


Go Back   EQ2Interface > General Discussion > Help!?!?!

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Unread 02-07-2005, 01:46 AM
Trojake Trojake is offline
A Crazed Gnoll
 
Join Date: Dec 2004
Server: Lucan DLere
Posts: 21
Send a message via AIM to Trojake
Default ...h-help me

Trying to download TyeJae Steel's UI and have made countless un-successful attempts in doing so, here's what Iíve done thus far:

1.) Created folder inside of UI folder in EQ2 main directory (named it: custom)

2.) Extracted the folder "TyeJae" in compressed zip folder to inside of the "custom" folder that is inside of the UI folder..

3.) Created Text Doc named Eq2.ini

4.) Typed this inside of it:

cl_ui_skinname custom
cl_ui_subdir UI/

(Also tried reversing it to have cl_ui_subdir UI/ on top of cl_ui_skinname custom)

5.) I tried it like that with the folder "TyeJae" inside of the folder "custom", along with the Eq2.ini text document saved in the Eq2 main directory.
(Launched EQ2 and it failed to load UI)

6.) Then i read that there should not be a folder inside of a folder such as putting the folder "TyeJae" into the folder "custom"...I then copied all of "TyeJae" contents into the folder "custom". So that now when i open the UI folder, then open the file "custom" it shows all of the files that were once in the file "TyeJae"

7.) I launched EQ2 again and it still did not work...

PLEASE HELP ME!

What am I doing wrong...

Thanks

PS: Please explain in easy to understand terms, not a computer genius hehe.
Reply With Quote
  #2  
Unread 02-07-2005, 01:51 AM
taco-man's Avatar
taco-man taco-man is offline
EQ2MAP Updater Author
This person is a EQ2Map developer.
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Nov 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 1,349
Send a message via AIM to taco-man Send a message via MSN to taco-man Send a message via Yahoo to taco-man
Default

is your computer set to show all file extensions for all files? if not set it so that it is and check to make sure your eq2.ini file isnt really eq2.ini.txt
__________________
EQ2MAP Updater Download
EQ2MAP Website
How to Install a custom interface
Reply With Quote
  #3  
Unread 02-07-2005, 01:52 AM
Skylah Skylah is offline
A Sea Turtle
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 34
Default

I'm a real noob around here & hopefully someone in the know can back this up.

Make sure that when you open your custom folder, that you see a lot of xml files & one images folder. It sounds like when you open your custom folder you you see the Tye Jae file folder.


edit : *slaps self for not reading 100% thru the first time*

Forget what I said plz.

*walks away sheepishly*
Reply With Quote
  #4  
Unread 02-07-2005, 02:03 AM
Trojake Trojake is offline
A Crazed Gnoll
 
Join Date: Dec 2004
Server: Lucan DLere
Posts: 21
Send a message via AIM to Trojake
Default

Quote:
Originally Posted by taco-man
is your computer set to show all file extensions for all files? if not set it so that it is and check to make sure your eq2.ini file isnt really eq2.ini.txt
umm, when i open my EQ2 main directory it shows it as Eq2.ini

How do you set you computer to show all file extensions for all files?
Reply With Quote
  #5  
Unread 02-07-2005, 02:13 AM
aslocum aslocum is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Dec 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 16
Default

really simple...

rename the folder TyeJae to custom...
putting the FOLDER TyeJae INTO custom does not work
Reply With Quote
  #6  
Unread 02-07-2005, 02:15 AM
Trojake Trojake is offline
A Crazed Gnoll
 
Join Date: Dec 2004
Server: Lucan DLere
Posts: 21
Send a message via AIM to Trojake
Default

Ok, i'm sure the file is saved as Eq2.ini not Eq2.ini.txt

i was exploring the custom folder that contains all the XML documents and the images folder and found a text document at the bottom of the custom folder below all of the xml docs. and found a text document named "ui"...

I opened it and found this text inside, it may have somthing to do with the ui not loading...the text inside the text document "ui" is as follows:

Error opening 'images/old/gridlist.tga.dds'
Error opening 'images/old/gridlist.tga.png'
Error opening 'images/old/gridlist.tga'
Error opening 'images/old/gridlist.tga.dds'
Error opening 'images/old/gridlist.tga.png'
Error opening 'images/old/gridlist.tga'
Error opening '/images/VitVial_UI.tga.dds'
Error opening '/images/VitVial_UI.tga.png'
Error opening 'images/fonts/FontArial14_0.tga.dds'
Error opening 'images/fonts/FontArial14_0.tga.png'
Error opening 'images/fonts/FontArialBold15_0.tga.dds'
Error opening 'images/fonts/FontArialBold15_0.tga.png'
Error opening 'images/fonts/FontZapf15_0.tga.dds'
Error opening 'images/fonts/FontZapf15_0.tga.png'
Error opening 'images/fonts/FontZapf16_0.tga.dds'
Error opening 'images/fonts/FontZapf16_0.tga.png'
Error opening 'images/fonts/FontZapf18_0.tga.dds'
Error opening 'images/fonts/FontZapf18_0.tga.png'
Error opening 'images/fonts/FontZapf20_0.tga.dds'
Error opening 'images/fonts/FontZapf20_0.tga.png'
Error opening 'images/fonts/FontZapf24_0.tga.dds'
Error opening 'images/fonts/FontZapf24_0.tga.png'
Error opening 'images/fonts/FontMorpheus24_0.tga.dds'
Error opening 'images/fonts/FontMorpheus24_0.tga.png'
Error opening 'images/fonts/FontKabosGyula24_0.tga.dds'
Error opening 'images/fonts/FontKabosGyula24_0.tga.png'
Error opening 'images/fonts/FontKabosGyula30_0.tga.dds'
Error opening 'images/fonts/FontKabosGyula30_0.tga.png'
Error opening 'tints/human_male.tga.dds'
Error opening 'tints/human_male.tga.png'
Error opening '$paperdoll.dds'
Error opening '$paperdoll.png'
Error opening '$paperdoll.tga'
Error opening '$paperdoll.dds'
Error opening '$paperdoll.png'
Error opening '$paperdoll.tga'
Error opening '$paperdoll.dds'
Error opening '$paperdoll.png'
Error opening '$paperdoll.tga'
Error opening 'cachedfont1.font256.dds'
Error opening 'cachedfont1.font256.png'
Error opening 'cachedfont1.font256.tga'
Error opening 'cachedfont2.font256.dds'
Error opening 'cachedfont2.font256.png'
Error opening 'cachedfont2.font256.tga'
Error opening 'cachedfont3.font256.dds'
Error opening 'cachedfont3.font256.png'
Error opening 'cachedfont3.font256.tga'
Reply With Quote
  #7  
Unread 02-07-2005, 02:30 AM
Trojake Trojake is offline
A Crazed Gnoll
 
Join Date: Dec 2004
Server: Lucan DLere
Posts: 21
Send a message via AIM to Trojake
Angry

Quote:
Originally Posted by aslocum
really simple...

rename the folder TyeJae to custom...
putting the FOLDER TyeJae INTO custom does not work
Here's how it WAS when opening folders

Eq2 main directory> UI> Custom> TyeJae> (Inside of the folder TyeJae it showed all of the XML docs and the one images folder.)

Tried it that way, failed to load

Then I tried it this way:

I copied everything that was inside of the TyeJae folder (xml docs and images folder) I backed out of the TyeJae folder and copied all of the documents into the "custom" folder...so now here's what it looked like:

Eq2 main directory> UI> Custom>

(Inside of the "custom" folder it showed all of the XML docs and the one images folder.)(Also the folder TyeJae still existed with in the "custom" folder with all of the xml docs and images folder still inside of it, but now with all of the xml docs and images folder in the "custom" folder as well)

Tried it that way, failed to load

Then i tried deleting the file TyeJae completley, so the xml docs and images folder only exists in the "custom" folder. Here's what it looked like:

Eq2 main directory> UI> custom

(inside of the costum folder there is the image folder and all of the xml docs, with NO TyeJae folder)

Tried it that way and it failed once more....
Reply With Quote
  #8  
Unread 02-07-2005, 02:35 AM
Trojake Trojake is offline
A Crazed Gnoll
 
Join Date: Dec 2004
Server: Lucan DLere
Posts: 21
Send a message via AIM to Trojake
Default

Ok, i've deleted the custom folder and the eq2.ini file completley, so now it's a clean sheet...

Can someone now explain to me how to install the TyeJae user interface for 1280x1024


-PLEASE do not leave ANY details out at all...


-Thank you

Last edited by Trojake : 02-07-2005 at 02:39 AM.
Reply With Quote
  #9  
Unread 02-07-2005, 02:49 AM
aslocum aslocum is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Dec 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 16
Default

eq2.ini : (mine is lowercase...doesnt matter i think)

cl_ui_skinname custom
cl_ui_subdir UI/


now extract all contents from the ui's zip/rar

create a folder called custom in UI/

copy all the stuff inside the extracted ui zip/rare (NOT the folder TyeJae itself!) to the custom folder (all xml's and folders)

now you have a folder UI/custom/ and inside that folder are the xml's and maybe some folder too..

start eq2


maybe you have to reverse the entrys in eq2.ini:

cl_ui_subdir UI/
cl_ui_skinname custom
Reply With Quote
  #10  
Unread 02-07-2005, 02:57 AM
Trojake Trojake is offline
A Crazed Gnoll
 
Join Date: Dec 2004
Server: Lucan DLere
Posts: 21
Send a message via AIM to Trojake
Thumbs Up

Quote:
Originally Posted by aslocum
eq2.ini : (mine is lowercase...doesnt matter i think)

cl_ui_skinname custom
cl_ui_subdir UI/


now extract all contents from the ui's zip/rar

create a folder called custom in UI/

copy all the stuff inside the extracted ui zip/rare (NOT the folder TyeJae itself!) to the custom folder (all xml's and folders)

now you have a folder UI/custom/ and inside that folder are the xml's and maybe some folder too..


start eq2


maybe you have to reverse the entrys in eq2.ini:

cl_ui_subdir UI/
cl_ui_skinname custom

THANK YOU ! ! !

It's working now.
Reply With Quote
  #11  
Unread 02-07-2005, 03:00 AM
aslocum aslocum is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Dec 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 16
Default

glad i can help
Reply With Quote
  #12  
Unread 02-13-2005, 05:35 PM
Trojake Trojake is offline
A Crazed Gnoll
 
Join Date: Dec 2004
Server: Lucan DLere
Posts: 21
Send a message via AIM to Trojake
Question Step by Step instalation

Ok, I've been trying to figure out how to download the TyeJae Steel Interface for about a week. Everyone is telling me mixed things and none of them seem to be working...I do not know much about computers and the whole lingo!

Please, someone tell me in ENGLISH...EXACTLY step for step not leaving any of the smallest details out..

Tell me as if you were telling a 6 year old how to install it please

HELP ME!

Thanks..

(BTW, I have already deleted all interface files I have previously tried to install)
Reply With Quote
  #13  
Unread 02-13-2005, 07:47 PM
lady1 lady1 is offline
A Griffon
 
Join Date: Jan 2005
Server: Lucan DLere
Posts: 120
Default

Hi, ok download the ui you want put in ui folder right next to the default one and make sure theres not a folder within a folder,when you first open you want to see files not another folder,some people put a eq2.ini file in there work ,for exsample if ui is called joesui ini ,file will show"cl_ui_skinname joesui
cl_ui_subdir UI/ " if there is no ini in ui u loaded , Go back to your Everquest II directory and create a new text file and put the following code inside of it:
Code:

cl_ui_skinname joesui cl_ui_subdir UI/

# Save the file as eq2.ini (make sure you dont save it as eq2.txt or eq2.ini.txt)
# Load up Everquest II and your new interface should be working.and put that ini file in main eq2 directory so path everquest2 folder open folder drop ini in that and rememember skin name here is exsample.hope this helps



Lady1
Reply With Quote
  #14  
Unread 02-13-2005, 08:51 PM
insomniac's Avatar
insomniac insomniac is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jul 2004
Server: Blackburrow
Posts: 555
Default here it is from start to finish

Viewing Extentions
ok, for starters, open up my computer, click the tools menu, then folder options.


A window will pop up, click the view tab. at the bottom of the advanced settings box (when its scrolled all the way up), you'll see a checkbox labeled "Hide extentions for known file types" make sure it is UNCHECKED.


Creating Eq2.ini
now, navigate to C:\Program Files\Sony\EverQuest II . right click somewhere in the window, mouseover "new", then click "Text Document"

You should now be able to type in a name for the text document.

Type in eq2.ini and hit enter

This box:

should pop up. If it doesnt, you messed up the first part (veiwing extentions) click "yes".

Now text file icon should change and look like this:


now open eq2.ini, and paste this in it:
Quote:
cl_ui_skinname myui
cl_ui_subdir UI/
close the file, and pick "yes" to save it.

Making a mod folder
Almost done, navigate to C:\Program Files\Sony\EverQuest II\UI , and like above, right click somewhere, mouseover "new", and click "folder". name the folder "myui" (or whatever you put after cl_ui_skinname in the .ini file)

Open up your my ui folder, (your path should now be C:\Program Files\Sony\EverQuest II\UI\myui )

---
Now download your shiney new mod. The part alot of people mess up, is figuring what exactly to put in the myui folder. So i'll try and explain.

when you unzip the file a folder will be created, YOU NEED TO OPEN THE FOLDER. then select everything IN that folder (usually .xml files, or an "image" folder) copy everything in the folder and paste it into your C:\Program Files\Sony\EverQuest II\UI\myui folder.

run the game and be happy.

any questions?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	installstep1.gif
Views:	6215
Size:	10.9 KB
ID:	1217  Click image for larger version

Name:	installstep2.gif
Views:	6254
Size:	29.7 KB
ID:	1218  Click image for larger version

Name:	installstep3.gif
Views:	6232
Size:	28.8 KB
ID:	1219  Click image for larger version

Name:	installstep4.gif
Views:	6214
Size:	911 Bytes
ID:	1220  Click image for larger version

Name:	installstep5.gif
Views:	6168
Size:	4.6 KB
ID:	1221  

Attached Images
 
__________________
Shizlak Xml - Templar/Provisioner
Blackburrow
Join Chat! irc: #EQ2Interface (dalnet) Ingame: /join eq.serverwide.eq2ui



Last edited by insomniac : 02-13-2005 at 08:53 PM.
Reply With Quote
  #15  
Unread 02-13-2005, 09:40 PM
Trojake Trojake is offline
A Crazed Gnoll
 
Join Date: Dec 2004
Server: Lucan DLere
Posts: 21
Send a message via AIM to Trojake
Default

wow.....

That's a guide haha. Thank you Insomniac.
Reply With Quote
  #16  
Unread 02-16-2005, 11:35 PM
Alistic Alistic is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Feb 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Default

Very nice guide helped me out, thank you.
Reply With Quote
  #17  
Unread 02-20-2005, 06:35 AM
john678 john678 is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Feb 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 6
Talking thnx

the bigest problem was ini.txt i had to make on desktop then copy and paste to eq2 dir

thnx again
Reply With Quote
  #18  
Unread 03-15-2005, 12:31 AM
Thesus Thesus is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Mar 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Default

Great run through Insomniac, very helpful!!
Reply With Quote
  #19  
Unread 03-17-2005, 02:09 AM
Aburton Aburton is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Mar 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Default Where do i put that .ini

After i did all of that, where does that eq2.ini file go? in the UI/ or in the UI/custom, or what?
Reply With Quote
  #20  
Unread 03-17-2005, 02:26 AM
ger's Avatar
ger ger is offline
Steward of the Faithful
This person is a EQ2Map developer.
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Nov 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 580
Default

Quote:
Originally Posted by Aburton
After i did all of that, where does that eq2.ini file go? in the UI/ or in the UI/custom, or what?
eq2.ini goes in your EverQuest II folder.
__________________
Reply With Quote
  #21  
Unread 03-19-2005, 11:02 PM
wolfbud900 wolfbud900 is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Feb 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 5
Exclamation hmmmmmmmmmm

i cant make it so i can install one peice. i was wondering how to so can someone send a message to me teling me how to do this.
__________________
for the love of everquest 2!!1
Reply With Quote
  #22  
Unread 03-21-2005, 07:48 AM
Omar Omar is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Feb 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Default

dled this UI mod. Having troubles with color, all interface peices(i.e. xp bar, hot bar etc.) are all either bright green or yellow. I'm not a noob to custom UI interfaces, was currently running journal mod, xp mod and map mod fine. Have I missed anything? Please help, I'm running out of debugging ideas.
Reply With Quote
  #23  
Unread 03-26-2005, 09:48 AM
Bundey Bundey is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Mar 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Default

Thanx for the guide, it is superb!
Just one problem I have come across, which is nothing to do with the UI itself, but I have been using Evercraft, and the previous EQ2.ini file have a reference to the macro icons in it. Can I just append the new ini file with this line? If not I can easilly swap between the ini files, but that means loosing the new UI when I wanna craft. :-(
Reply With Quote
  #24  
Unread 09-25-2006, 08:45 PM
Smyle Smyle is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Apr 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 2
Default =)

got the ui working fine cept my aa bar isn't working.. any ideas?

Last edited by Smyle : 09-25-2006 at 09:05 PM.
Reply With Quote
  #25  
Unread 09-25-2006, 09:58 PM
Landiin Landiin is offline
Slayer of clock cycles
This person is a EQ2Map developer.
Featured
 
Join Date: Nov 2004
Server: Oasis
Posts: 3,464
Send a message via ICQ to Landiin Send a message via AIM to Landiin Send a message via MSN to Landiin Send a message via Yahoo to Landiin
Default

Quote:
Originally Posted by Bundey
Thanx for the guide, it is superb!
Just one problem I have come across, which is nothing to do with the UI itself, but I have been using Evercraft, and the previous EQ2.ini file have a reference to the macro icons in it. Can I just append the new ini file with this line? If not I can easilly swap between the ini files, but that means loosing the new UI when I wanna craft. :-(
gasp
__________________
Landiin's EQ2MAP Updater Discussion Download
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:02 PM.


Our Network
EQInterface | EQ2Interface | War.MMOUI | WoWInterface | VGInterface | LoTROInterface | MMOInterface