Quantcast Ammo Only Window - EQ2Interface
EQ2Interface.com
Search Downloads


Go Back   EQ2Interface > Interface Discussion > Beta

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Unread 01-23-2005, 02:20 AM
sunthas sunthas is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Dec 2004
Server: Unrest
Posts: 306
Default Ammo Only Window

Here is my ammo only window. I'd like to be able to get it so it automatically opens but I haven't been able to get that to work. But the window works great.

/show_window MainHUD.Inventory

included eq2ui_mainhud.xml for your customui folder if you don't already have that file modified.

Download File Here

Last edited by sunthas : 02-11-2005 at 03:03 PM.
Reply With Quote
  #2  
Unread 01-23-2005, 05:21 AM
Deathbane27's Avatar
Deathbane27 Deathbane27 is offline
aka Mook
This person is a EQ2Map developer.
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jul 2004
Server: Nektulos
Posts: 1,451
Default

ARGH! My apologies, Sunthas. Using OnHide="show_window=(MainHud.Window) show_window=(MainHud.Window)" in MainHUD only works on /loadui, not on log-in, so that makes it pretty much worthless. I was so excited that it worked that I didn't quadruple-check it.

Luckily it will still work in, for example, MainHUD.Clock. I guess since we have to mod that window to get itself to load, we can declare that the official show_window window? (Or maybe we should use the unused "Memorized" window?)

I'll see if I can get it to work with MainHUD.visible cycling, but so far that's causing other problems.

Toss this in and your window will auto-load.
Attached Files
File Type: xml eq2ui_mainhud_clock.xml (967 Bytes, 563 views)
__________________
If it ain't broke, it needs more features!
Reply With Quote
  #3  
Unread 01-23-2005, 09:04 AM
ger's Avatar
ger ger is offline
Steward of the Faithful
This person is a EQ2Map developer.
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Nov 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 580
Default

Been wondering about this, but haven't had the time to really play with it…would it be at all possible to include the ammo counter as part of an already extant window? For instance, I believe Quib's mod had the counter layered on top of the player window, but would it be possible to actually include it in th eplayer window using parent referencing?
Reply With Quote
  #4  
Unread 01-23-2005, 01:36 PM
sunthas sunthas is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Dec 2004
Server: Unrest
Posts: 306
Default

I don't think its possible with what I understand right now, if you change the name of the parent window from Inventory to anything else it breaks the window, that means it must be hardcoded.

Quib's mod isn't considered valid XML, and when I ran his mod the ammo counter didn't show up, but perhaps I installed it incorrectly. Quib's mod essentially puts two totally sperate windows in one xml file and then layers them on top of each other, its a really neat idea. I could change the XML of this file to anchor it to any other window, but since I don't know what window people would want to anchor it...

The main thing I'd like to see is for it to open automatically, to me that would solve most issues with this mod. I don't know what someone is going to do if they want this mod and Moab's MiniInventory mod. He uses same method in his mod to open his window.
Reply With Quote
  #5  
Unread 01-23-2005, 01:45 PM
ger's Avatar
ger ger is offline
Steward of the Faithful
This person is a EQ2Map developer.
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Nov 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 580
Default

I had figured as much. Would it be possible to tie the window open to the rangedautoattack effector? Sure, it wouldn't open at load, but it'd open the first time you needed it. Just throwing out ideas.

Addendum: I've always hated the autoattack/rangedautoattack effectors. I never found them to stand out enough to be helpful to me. In thinking about this ammo counter I realized something that, to me, would be much better. Add the ammo counter following the player's name. The ammo counter would display actual ammo if using a ranged attack, or ∞ if using melee attack. When not attacking the readouts would hide themselves.

Basically, what I have in mind would look like:

Not in combat: Ophis
In ranged combat: Ophis (99)
In melee combat: Ophis (∞)

I think the added icon/text, and the disparity between the two types, would help greatly in determining at a glanc what your character is doing. (And yeah, still just throwing out ideas)

Last edited by ger : 01-23-2005 at 01:54 PM.
Reply With Quote
  #6  
Unread 01-23-2005, 04:39 PM
sunthas sunthas is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Dec 2004
Server: Unrest
Posts: 306
Default

Thats a pretty good idea... I don't know how to do it hopefully someone smarter than me reads this and figure it out.
Reply With Quote
  #7  
Unread 01-23-2005, 05:05 PM
Deathbane27's Avatar
Deathbane27 Deathbane27 is offline
aka Mook
This person is a EQ2Map developer.
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jul 2004
Server: Nektulos
Posts: 1,451
Default

Unfortunately Effector events only make use of effectors and can't execute scripts. I might be able to use an Opacity effector to get the infinity image and ammo slot to show/hide when autoattacking, though, but first we'd have to set their visibility to true. That would be doable if tied to the player window. (Note, however, that I've never messed with any Opacity effectors.)
__________________
If it ain't broke, it needs more features!
Reply With Quote
  #8  
Unread 01-23-2005, 05:34 PM
sunthas sunthas is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Dec 2004
Server: Unrest
Posts: 306
Unhappy

Quote:
Originally Posted by Deathbane27
ARGH! My apologies, Sunthas. Using OnHide="show_window=(MainHud.Window) show_window=(MainHud.Window)" in MainHUD only works on /loadui, not on log-in, so that makes it pretty much worthless. I was so excited that it worked that I didn't quadruple-check it.

Luckily it will still work in, for example, MainHUD.Clock. I guess since we have to mod that window to get itself to load, we can declare that the official show_window window? (Or maybe we should use the unused "Memorized" window?)

I'll see if I can get it to work with MainHUD.visible cycling, but so far that's causing other problems.

Toss this in and your window will auto-load.
Yeah, I tried to match the autoload stuff in the clock but it didn't work.
Reply With Quote
  #9  
Unread 01-26-2005, 06:07 PM
sunthas sunthas is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Dec 2004
Server: Unrest
Posts: 306
Default

What do I do to submit this to downloads?
Reply With Quote
  #10  
Unread 01-26-2005, 06:22 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,284
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

Goto the downloads page, and category you want, and hit upload at the top.
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #11  
Unread 01-27-2005, 01:21 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,284
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

Ok I see you submitted it and it's there. What happens to the original Inventory window though? And... what hapens if you already have a modified Inventory.xml ?
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #12  
Unread 01-27-2005, 02:31 PM
Quib Quib is offline
A Griffon
This person is a EQ2Map developer.
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 720
Default

Nothing happens to your inventory. He used MainHUD.Inventory. The normal inventory is Inventory.Inventory.

Quib
Reply With Quote
  #13  
Unread 01-27-2005, 04:42 PM
sunthas sunthas is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Dec 2004
Server: Unrest
Posts: 306
Default

the window has to be named Inventory to get it to work. I don't know how far we can push different windows to and still get them to work. Still a n00b when it comes to mods, but if I named the window Ammo it broke it.
Reply With Quote
  #14  
Unread 01-28-2005, 11:14 AM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,284
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

Quote:
Originally Posted by Quib
Nothing happens to your inventory. He used MainHUD.Inventory. The normal inventory is Inventory.Inventory.

Quib
Ahhh, I see
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #15  
Unread 03-02-2005, 09:03 PM
frakboy9 frakboy9 is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Nov 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 16
Smile Ammo Window MainHUD Update Script

Hey all-

Sunthas and I exchanged some private messages and I gained blessing to post this here.

I made a windows script that automates the process of copying over the mainhud to your custome ui folder and then it addes the needed <include> line to the end.

Now it's not currently hosted on EQ2 Interface; but here is a link to it.

Contains 3 sample images of the script in action, readme file, and the script itself.

You may [will] need to edit the .vbs file to chagne some variables about your setup (EQ2 install path, name of custom ui folder, etc).

Have fun!
Reply With Quote
  #16  
Unread 03-09-2005, 06:48 PM
frakboy9 frakboy9 is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Nov 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 16
Default Script

Well, it appears the mainhud.xml now uses a </page> at the end, making the script not functional.

Edited script and we are good to go again. Kind of a bummer, since the patch did require that the script be run; but the new format of the mainhud.xml didn't make it work right! Better luck in the future I hope!

I recommend running the script after every big SOE patch; else you might not have all of the cool new <include>s they do.

Last edited by frakboy9 : 03-09-2005 at 09:25 PM.
Reply With Quote
  #17  
Unread 03-09-2005, 07:28 PM
sunthas sunthas is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Dec 2004
Server: Unrest
Posts: 306
Default

Hmmm, My ammo window didn't stop working with the patch. Is that all they changed?
Reply With Quote
  #18  
Unread 03-09-2005, 09:28 PM
frakboy9 frakboy9 is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Nov 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 16
Default

Well, if you don't run the script/make the file change by hand; then you'd be running ok, but with an outdated mainhud file.

I didn't really check this time, but in general if they <include> some cool new window, I guess you just wouldn't get that to function.

If you did run it after the patch, the orginal script code wasn't right with the new format of the mainhud and it will not display the ammo window. I updated the script and you may all download it again.

So, ideally you should update your mainhud after every big patch, so that you get new <includes>. If for some reason something changes, I will continue to update code.

Last edited by frakboy9 : 03-09-2005 at 09:31 PM.
Reply With Quote
  #19  
Unread 03-10-2005, 08:52 PM
gaitano gaitano is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Dec 2004
Server: Blackburrow
Posts: 17
Default Display?

I must be doing something wrong. I think this is a great idea for a mod but I have never actually got it working. I followed the instructoins and it doesn't show up. I even removed all other mods, installed this one, ran the script to make sure my mainhud was up to date and it still will not show up. I have tried the show_window command and nothing. I know this is hard to troubleshoot but is there some detailed instructions on how to get this to display. There are plenty of details to instal it but not much else.

Thanks in advance for any help.

Gaitano
Reply With Quote
  #20  
Unread 03-11-2005, 11:33 AM
sunthas sunthas is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Dec 2004
Server: Unrest
Posts: 306
Default

1. You have to make sure you have it as an <include> file in your eq2ui_MainHUD.XML because its an additional window not a replacement window.

2. /show_window MainHUD.Inventory is case sensitive.

walk me through what you have done and I'll try to help you more.

If you want it to autoload take the Clock XML file from above and put it in the same directory as the ammo window xml, should be your custom UI folder.

Have you installed other custom UIs before? From what you are saying it looks like you have.

Last edited by sunthas : 03-11-2005 at 11:57 AM.
Reply With Quote
  #21  
Unread 03-12-2005, 10:56 AM
frakboy9 frakboy9 is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Nov 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by gaitano
..... ran the script to make sure my mainhud was up to date and it still will not show up.

Gaitano
Hey pal,

Yeah, let us know what exactly you did and we can try to help.

In short:
1] Make a folder called 'custom'; or whatever you want for your custom ui under your \EverQuest II\UI\ folder (probably going to be C:\Program Files\EverQuest II\UI\custom)
2] Place the eq2ui_mainhud_ammo.xml that you downloaded into the new 'custom' folder; or whatever you called it. It just needs to be in a folder under the 'EverQuest II\UI' folder.
3] Copy the eq2ui_mainhud.xml file from your '\EverQuest II\UI\Default' to your '\EverQuest II\UI\custom' (or whatever) folder.

Now, we have to edit the eq2ui_mainhud.xml file that we placed under our 'custom' folder. Don't edit the one under the 'Default' UI folder, just the one under the 'custom'.

Goto the end of that file and tack on '<include>eq2ui_mainhud_ammo.xml</include>'

example...
<include>eq2ui_mainhud_startbutton.xml</include>
<include>eq2ui_mainhud_letterboxframe.xml</include>
<include>eq2ui_mainhud_ammo.xml</include>
</Page>

Notice the '</Page>' is at the very end of the file still. Don't place your '<include>eq2ui_mainhud_ammo.xml</include>' after the '</Page>'!

Then fire up the game and once inside type '/show_window MainHUD.Inventory' with no quotes ''; but with the exact capital letters.
A ammo window should show up!

Now, just released is new UI mod to autoload the ammo window so you don't have to type/macro that show_window command.

Also, I made a script that assists in copying the eq2ui_mainhud from your Default to custom folder; since that's really boring to do by hand. If you use the script, you will need to edit it with notepad to make sure a few settings at the top of the file are correct; else it probably won't work!
Just recently, SOE made it so the mainhud has that </Page> line at the bottom of the file; the old script wasn't coded for this; so it was placing the <include> line AFTER the </Page>; which causes it to not work. There is a very good chance that if you did ALL of the above steps and used the old script, then that is the only problem. Download the updated version and try again

Last edited by frakboy9 : 03-12-2005 at 10:59 AM.
Reply With Quote
  #22  
Unread 03-12-2005, 03:26 PM
gaitano gaitano is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Dec 2004
Server: Blackburrow
Posts: 17
Default

Thanks you for the info. Sometimes I don't know where my head is. I wasn't entering the "/show_window MainHUD.Inventory " case sensitive. Works great once I did that. Excellent mod by the way. I am downloading the autoloader now.

Thanks
Reply With Quote
  #23  
Unread 04-09-2005, 01:11 AM
Adder's Avatar
Adder Adder is offline
A Grove Wisp
 
Join Date: Apr 2005
Server: Befallen
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by sunthas
If you want it to autoload take the Clock XML file from above and put it in the same directory as the ammo window xml, should be your custom UI folder.
I already have a clock mod installed in my Custom UI. This over-writes it. Is there any other way to autoload the ammo window, or does the Clock XML that I already use need to be modified to include the ammo window?
__________________
Adder
Quick, Silent, Deadly

"You shall know the truth, and the truth will set you free."
Reply With Quote
  #24  
Unread 04-09-2005, 01:30 AM
Deathbane27's Avatar
Deathbane27 Deathbane27 is offline
aka Mook
This person is a EQ2Map developer.
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jul 2004
Server: Nektulos
Posts: 1,451
Default

In order to have it auto-show, you will have to modify one or more existing windows. You could make it show in the StartButton window, the Clock window, the Character window, the Player window... whatever. The Clock is merely the best choice because it needs a custom version to show itself anyway.
__________________
If it ain't broke, it needs more features!
Reply With Quote
  #25  
Unread 07-17-2006, 04:28 AM
Merecraft Merecraft is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Nov 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3
Default

Sine LU#25 this mod doesn't seem to work (I'm not bothered about having it autoload, but having the ammo button is really useful). I've tried altering it based on what Ive read about the inventory changes in other threads (such as changing the reference to "eqslot16" to "ammo") but it still crashes my game.

Anyone with a little more modding experience than me got it to work again?

Thanks!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.


Our Network
EQInterface | EQ2Interface | War.MMOUI | WoWInterface | VGInterface | LoTROInterface | MMOInterface