Quantcast
Increasing the UI windows and font size - EQ2Interface
EQ2Interface.com
Search Downloads


Go Back   EQ2Interface > General Discussion > Help!?!?!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-27-2009, 11:20 AM
Noss Calavera Noss Calavera is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Aug 2005
Server: Mistmoore
Posts: 2
Default Increasing the UI windows and font size

I use a 46" wide screen monitor and sit 5 feet away from the screen. My screen resolution is 1920 x 1080 and I would prefer not to decrease it in order to make things look larger. I have no problems increasing the chat window font size to the point that I can read it without straining my eyes. I know how to increase the hotbar size, etc. I would like to know if I can increase the size and fonts for all other windows, specifically the quest log and characters windows. This is a game breaker for me. I've not had this issue with other MMOs and would like to continue playing EQ2 but I can't without being able to do this. Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-27-2009, 10:45 PM
Noss Calavera Noss Calavera is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Aug 2005
Server: Mistmoore
Posts: 2
Default UI scale

Anyone know how to increase the UI scale for specific parts of the UI like the quest and character window?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2009, 01:25 AM
gm9 gm9 is offline
gm10-1
Premium Member
EQ2Interface Super Mod
Featured
 
Join Date: Feb 2006
Server: Runnyeye
Posts: 6,478
Default

(merged threads and: ) Not possible.

Edit: clarification in view of post below: that was supposed to mean: not possible from in game, but of course you can mod the UI to your liking.

Last edited by gm9 : 06-28-2009 at 07:28 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-28-2009, 01:15 PM
Rhapsody Rhapsody is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Jan 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 2
Default of course you can

you simply have to resize fonts, windows and hotbars to your liking.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-31-2009, 02:59 PM
ScottAdams ScottAdams is offline
A Brown Bear
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jan 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 8
Default

How do you do it? I am having the same problem!
Reply With Quote
  #6  
Old 08-01-2009, 06:15 AM
xanirus xanirus is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Jul 2009
Server: Unkown
Posts: 3
Default

Seriously, I'd like to know this too. I don't understand why it's so hard to ask for separate resolutions for video and interface, especially for games that you'd appreciate on a big screen since you end up playing them so much AND have to read a lot.

Honestly, I thought I had got it. I'm using ProfitUI and tried editing _ProfitUI_FontTahoma13.xml and changed "pointsize" to a bigger number but that wasn't enough. I certainly don't mind using a smaller screen resolution for the sake of being able to read but for some reason EQ2 not only changes screen resolution, but if you don't use the resolution that is native to your monitor, it ZOOMS in as well, cutting off the edges. (And no, I don't mean the camera zooms in, by zooming in it's like taking your remote for your TV or DVD player and literally pushing ZOOM.)

Last edited by xanirus : 08-01-2009 at 06:19 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-01-2009, 09:45 AM
lordebon lordebon is offline
Fetish Core author
This person is a EQ2Map developer.
Featured
 
Join Date: Jun 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 2,531
Default

UI elements don't really scale as resolution goes up, is the reason. Meaning at high resolutions you need to make the entire window bigger (and all the text inside it bigger).
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 08-01-2009, 03:30 PM
xanirus xanirus is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Jul 2009
Server: Unkown
Posts: 3
Default

That sounds like exactly what I'm trying to ask for, so I don't get you. Some games, I can't remember, do actually have two resolution settings, one for the game and the other for interface.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-2009, 03:56 PM
gm9 gm9 is offline
gm10-1
Premium Member
EQ2Interface Super Mod
Featured
 
Join Date: Feb 2006
Server: Runnyeye
Posts: 6,478
Default

Quote:
Originally Posted by xanirus View Post
That sounds like exactly what I'm trying to ask for, so I don't get you. Some games, I can't remember, do actually have two resolution settings, one for the game and the other for interface.
We are trying to tell you that you are barking at the wrong tree, we are not the game developers, we only mod the interface within the game's constraints. And the game does not scale the UI. We all agree that what you ask for would be nice but the game's developers need to implement that for we cannot. All e could do is mod the UI manually for each resolution and noone has that much time.
__________________
P R O F I T U I ∙ R E B O R N [Auto-Updater] | [Portal] | [F.A.Q.] | [Support Forums]
~ Retired ~
If it does not work, you likely installed it incorrectly. Always try a clean install before reporting bugs.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-01-2009, 04:20 PM
xanirus xanirus is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Jul 2009
Server: Unkown
Posts: 3
Default

I understand, but Rhapsody sounded like he knew how to change the font size globally, not necessarily the resolution. Unless he was reffering to stuff like the chat window, in which he missed Noss Calavera's original question.
Reply With Quote
  #11  
Old 08-01-2009, 04:27 PM
ScottAdams ScottAdams is offline
A Brown Bear
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jan 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by gm9 View Post
We are trying to tell you that you are barking at the wrong tree, we are not the game developers, we only mod the interface within the game's constraints. And the game does not scale the UI. We all agree that what you ask for would be nice but the game's developers need to implement that for we cannot. All e could do is mod the UI manually for each resolution and noone has that much time.
Has anyone done an interface that looks good at 1920x1080 (1080p) Even if it were the original interface with large fonts that would be super!
Reply With Quote
  #12  
Old 08-01-2009, 11:21 PM
ScottAdams ScottAdams is offline
A Brown Bear
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jan 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 8
Default

I have created a patch to the default UI that lets it play very well on my HDTV at 1080p. I have uploaded it here as a submission called 1080p.

If for some reason it is not accepted here or if it isn't up yet, feel free to email me for a copy.

Scott Adams
msadams@msadams.com
Reply With Quote
  #13  
Old 08-02-2009, 01:07 AM
lordebon lordebon is offline
Fetish Core author
This person is a EQ2Map developer.
Featured
 
Join Date: Jun 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 2,531
Default

I use Fetish Nightfall on a 1080p, 37 inch HDTV monitor. I don't really have issues with it being small because I'm at roughly the same distance as I was using a smaller monitor (3-4 feet away).

Of course not everyone wants to play up as close as I do, so thanks for modding the default to a larger size, that's a relatively common request so I'll send folks your way for that =)
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 08-02-2009, 01:04 PM
ScottAdams ScottAdams is offline
A Brown Bear
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jan 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 8
Default

I see the mod is up at http://www.eq2interface.com/download...933-1080p.html

If anyone has questions or problems feel free to post here or email me. I see some things I may be fixing in the future. If there is a window that is giving anyone grief, let me know and I will try and get it fixed.

Also what am I doing to the default mod isn't hard for me to update if they come out with any new changes so i will be trying to keep it up to date.

I am really enjoying playing sitting in my recliner and the picture quality is much better at 1080p then it was at 1360x768 the only other resolution I was able to work with.

I am not sure if I should be posting this here or if I need to have a portal setup on this site. If the later, I am not sure how to go about doing that.

msadams@msadams.com
Reply With Quote
  #15  
Old 08-04-2009, 09:50 PM
ScottAdams ScottAdams is offline
A Brown Bear
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jan 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 8
Smile

I have uploaded version 2. I found a way to use far less files to do the job. It should correct allot of the windows that weren't properly being updated. Note you will need to remove all my previous files to make the new one work.

The new version will also be much more compatable with most of the other interfaces avaialbale here now.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:57 AM.


Our Network
EQInterface | EQ2Interface | War.MMOUI | WoWInterface | VGInterface | LoTROInterface | MMOInterface