Quantcast
EQ2 Server Status - EQ2Interface
EQ2Interface.com
Search Downloads


Go Back   EQ2Interface > General Discussion > Chit-Chat

Reply
Thread Tools Display Modes
  #1  
Unread 01-31-2005, 10:38 AM
LanceM LanceM is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Jan 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Default EQ2 Server Status

I know this is a little off topic, but does anyone make a downloadable server status or up/down monitor for EQ2 yet? Ive done google searchs, but have only come up empty handed...

Thanks...
Reply With Quote
  #2  
Unread 01-31-2005, 11:09 AM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,175
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

Well I know here at EQ2Interface there is a page:

http://www.eq2interface.com/index.php?page=patcher

at the top it says All Servers Up

Only other place I know is:

http://eq2players.station.sony.com/en/network_status.vm
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #3  
Unread 02-19-2005, 06:44 AM
Humudce's Avatar
Humudce Humudce is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Oct 2004
Server: Blackburrow
Posts: 352
Send a message via AIM to Humudce
Default

There should be a way to parse the servers.vm page on the Sony site, similar to the way some guilds have the Guild Roster mirrored on their sites and the folks using the Dynamic Signatures that parse the Player pages on the SoE site. All of that would have to be done in a scripting language like PhP.

The simple way to do that would be just mimic what is on the Server.vm page i.e. they say "All Servers Up" your page would say "All Servers Up", or of course if some were down it would also list them.

The Fancy way would be to determine if the server you care about is up or down, and then put in the proper logic into the PhP Script to say for example the server you care about is Blackburrow, the server.vm page say "All Servers Up" the script would translate this to Blackburrow is Up. But if Blackburrow appeared in the list of servers that are down, it would display Blackburrow is Down.

This is a website for EverQuest II User Interface mods and not really PHP programming, but one day I may wrap my brain around the code that it would take to do this... (I would love to have it on my Guild's Website).... If I do try and get it working I'll link a download here. But sure it's possible.
__________________

[Guild Leader] Tiggler is my Main, Humudce is my Alt on Blackburrow.
Reply With Quote
  #4  
Unread 02-19-2005, 01:27 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,175
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

It's entirely possible
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #5  
Unread 03-22-2005, 10:50 PM
ae2k ae2k is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Mar 2005
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Default

This is entirely possible... in fact I did it a while ago! Unfortunately SoE has been trying to remove all traces of my program, even though it doesn't violate the TOS whatsoever (it follows one of the previously suggested ideas- parse the web page).

EQ2 Server Status runs on the task bar and gives a nice Green/Red quick status for your server. The program is very customizable, and although still very early in development, works wonders. Hell, I use it

Check it out, and please please please please pass the word around, especially since Sony has made it hard on me: http://www.tmccraw.com/eq2/

Thanks!
Reply With Quote
  #6  
Unread 01-04-2008, 06:02 PM
PaulTheAvatar PaulTheAvatar is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Aug 2007
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Default Made something

Have a look at this proggy:

--Link removed--


Last edited by Dolby : 01-04-2008 at 06:48 PM.
Reply With Quote
  #7  
Unread 01-04-2008, 06:48 PM
Dolby's Avatar
Dolby Dolby is offline
Bacon Eater
Premium Member
EQ2Interface Admin
This person is a EQ2Map developer.
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,433
Default

I can not allow links to programs that ask for your EQ2 Login name and password.
Reply With Quote
  #8  
Unread 01-25-2008, 12:18 PM
Greeen's Avatar
Greeen Greeen is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Dec 2006
Server: Splitpaw
Posts: 5
Default

since there are no other posts to this pretty old thread, can I assume that there is no ("legal/unproblematic") solution to get the server status on your own homepage?
(I don't see a server status btw on this homepage either, was that removed then?)
Reply With Quote
  #9  
Unread 01-25-2008, 02:34 PM
Zakassis Zakassis is offline
A Brown Bear
 
Join Date: Jan 2008
Server: Venekor
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by Greeen View Post
since there are no other posts to this pretty old thread, can I assume that there is no ("legal/unproblematic") solution to get the server status on your own homepage?
(I don't see a server status btw on this homepage either, was that removed then?)
Until one can be done that SOE approves of, my only suggestion would be to bookmark the Server Status page. While it may take a bit more work to get there than a separate program, it's still relatively quick and easy.
Reply With Quote
  #10  
Unread 01-25-2008, 05:51 PM
pooka's Avatar
pooka pooka is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Dec 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 250
Default

If you're looking for a way to do this from a web page, consider making an applet that pings servername.everquest2.com when the page loads and parses the result. If I recall, server down will return server unreachable or somesuch. (Overdoing this might be bad for your server, mmmmkay?)

If you're looking for something from within eq2 this might just be what you're looking for. Scroll all the way down.

http://www.eq2interface.com/forums/s...8840#post68840

Connection Stats Window

* We've added a connection statistics window which will show your ping, bytes per second, frames per second and packet loss. The default key to toggle this window is F11.
Reply With Quote
  #11  
Unread 01-26-2008, 04:41 AM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,175
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

It's still possible via the web, as said above but not really explained. Same way old dynamic signatures worked. PHP or similar code to parse the page's HTML, and then have it display on your own page/image. This relies on that specific server status page being up and available. Alternatives to "downtime" of the sony website are solved by saving the status in a database.

A bit much just to see which servers are up, but possible, and not very hard either.

If you dive into the source code of the network_status.vm, you can see the explanation text is found in the <span> with the class "server_status_partial" and the down servers in "server_status_down". There may be other cases, which can be found by looking at it when servers are down/up.
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #12  
Unread 01-26-2008, 07:02 AM
gm9 gm9 is offline
gm10-1
Premium Member
EQ2Interface Super Mod
Featured
 
Join Date: Feb 2006
Server: Runnyeye
Posts: 6,478
Default

http://www.eq2interface.com/forums/s...ead.php?t=8782
__________________
P R O F I T U I ∙ R E B O R N [Auto-Updater] | [Portal] | [F.A.Q.] | [Support Forums]
~ Retired ~
If it does not work, you likely installed it incorrectly. Always try a clean install before reporting bugs.
Reply With Quote
  #13  
Unread 01-26-2008, 07:40 AM
Greeen's Avatar
Greeen Greeen is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Dec 2006
Server: Splitpaw
Posts: 5
Default

thanks for the replies. I guess I didn't a good search. only found this thread.
Cheers!
Reply With Quote
  #14  
Unread 02-15-2008, 03:46 AM
AnarchyRising AnarchyRising is offline
A Coastal Crab
 
Join Date: Oct 2007
Server: Antonia Bayle
Posts: 1
Default

http://help.station.sony.com/cgi-bin/soe.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=16159&p_created=1132337191&p_sid=W73dhmYi&p_accessibility=0& p_redirect=&p_lva=12648&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19 jbnQ9MTAzNCwxMDM0JnBfcHJvZHM9MCZwX2NhdHM9MCZwX3B2PSZwX2N2PSZwX3NlYXJjaF90eXBlPWF uc3dlcnMuc2VhcmNoX25sJnBfcGFnZT0xJnBfc2VhcmNoX3RleHQ9c2VydmVyIHN0YXR1cw**&p_li=& p_topview=1

Yes it's a long URL but it gives the server, port, protocol and packet request information for the zone servers, login servers, and other things. Note-- This is for EQ1 but I assume it could be applied to EQ2 with a little phishing for server data. If they give out the information, just not supply code, it's not against any TOS.

Also note it was last updated Q1 2006 so the info may or may not still be valid. I'll be checking though as soon as I have some free time.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:37 AM.


Our Network
EQInterface | EQ2Interface | War.MMOUI | WoWInterface | VGInterface | LoTROInterface | MMOInterface