Quantcast EQ2 Map Program Stopping with error at start - EQ2Interface
EQ2Interface.com
Search Downloads


Go Back   EQ2Interface > Featured Projects > EQ2MAP > EQ2Map Troubleshooting

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Unread 02-12-2014, 02:27 PM
TheTideIsHigh TheTideIsHigh is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Feb 2006
Server: Antonia Bayle
Posts: 3
Default EQ2 Map Program Stopping with error at start

I have tried to run the EQ2 Map editor recently, and I keep getting the error
“There was a error getting latest version info: The remote name could not be resolved: ‘maps.eq2interface.com’”
This would occur almost immediately after the graphic interface would show up, but never getting past the Update part of the interface.
I have erased and re-installed the program (downloaded from [email protected]), but I still get this message. I have the latest version (1.2.10).
Can someone please help me to get this to work again?
Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Unread 02-12-2014, 05:10 PM
jnils's Avatar
jnils jnils is offline
EQ2MAP Developer
This person is a EQ2Map developer.
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jan 2006
Server: Splitpaw
Posts: 1,331
Default

Looks like there is something that blocks the program to connect to the internet.

Check your firewall if its blocked.
__________________
Pimigo / Splitpaw
Reply With Quote
  #3  
Unread 02-12-2014, 07:37 PM
TheTideIsHigh TheTideIsHigh is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Feb 2006
Server: Antonia Bayle
Posts: 3
Default Checked Firewall

OK- I checked my firewall - that seems to be fine, but I cant find anywhere to exclude specific programs. I am using Norton Internet Security (the latest version), so I don't know why this is still happening. It was working fine up till about a week or two ago (the EQ2 map program).
Reply With Quote
  #4  
Unread 02-12-2014, 09:14 PM
tknarr's Avatar
tknarr tknarr is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Jul 2006
Server: Unrest
Posts: 849
Default

Quote:
Originally Posted by TheTideIsHigh View Post
“There was a error getting latest version info: The remote name could not be resolved: ‘maps.eq2interface.com’”
That error means that your system couldn't resolve the hostname "maps.eq2interface.com" through DNS. See if you can go to http://maps.eq2interface.com/ in a browser. If you can, try re-running the updater and see if it's started working. If you can't, you'll need to troubleshoot what's wrong with DNS. One trick on Windows is to open a command prompt and do "ipconfig /flushdns" and then try the browser URL again.
__________________
"Hey! I'm not illiterate. I had a book once. ...could've used some ketchup though..."
Reply With Quote
  #5  
Unread 02-13-2014, 01:56 AM
TheTideIsHigh TheTideIsHigh is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Feb 2006
Server: Antonia Bayle
Posts: 3
Default OK - I think I got it fixed

Upon re-checking in Norton Anti-Virus, I finally figured it out - It was my Virus protection - it had my EQ2 updater program listed as "Blocked" on its trust list. Funny how that just seemed to happen, with no input from me

Oh well - at least it seems to be working now.

Thank you all for your help!!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:16 AM.


Our Network
EQInterface | EQ2Interface | War.MMOUI | WoWInterface | VGInterface | LoTROInterface | MMOInterface