Quantcast Drums UI - Quest Helper window - EQ2Interface
EQ2Interface.com
Search Downloads


Go Back   EQ2Interface > General Discussion > Request

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Unread 07-23-2015, 09:09 AM
Bladespirit Bladespirit is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Jan 2005
Server: Oasis
Posts: 19
Default Drums UI - Quest Helper window

is there anyway to use normal PC web browser via clicky eq2wiki/zam button on quest helper window instead of outdated chrome inside eq2?

hopefully search function in tact and extension to other windows like examine woulda be nice too

is it too much or impossible to implement?
Reply With Quote
  #2  
Unread 07-23-2015, 11:27 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,279
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

I think there is a browser/url external slash command, but I don't remember it off hand. It may be possible if that still works. The downside was always folks using full-screen mode. However, it could probably be made an option if I did put it in.
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #3  
Unread 07-25-2015, 02:34 PM
Bladespirit Bladespirit is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Jan 2005
Server: Oasis
Posts: 19
Default

like i should replace some text in active quest xml file?
Reply With Quote
  #4  
Unread 07-25-2015, 05:13 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,279
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

I think the reason I never originally went down that route, was because you have to supply a direct file location to launch a browser. So it would require users to edit it, or possibly have me implement the text-saving feature.

I *think* this is the command:
/shell_open <file>

Basically, for example:
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe

But I don't know if this slash command passes arguments too, ie:
C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe -new-tab http://google.com

You could give it a try by pasting it in-game chat and trying it out (you'll have to edit for your filepath as needed)

/shell_open "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe -new-tab http://google.com"

Experiment with the quotes being there or not. If you use chrome, just look up the command line arguments for it online.
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #5  
Unread 07-28-2015, 05:40 PM
Bladespirit Bladespirit is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Jan 2005
Server: Oasis
Posts: 19
Default

/shell_open "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" worked.

however it didnt work with argument -new-tab http://google.com"

manual typing, it didnt take : (double comma?), when typed double comma, it reverts back to
/shell_open "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox//google.com"

probably due to double comma being emote command in eq2, saw command key option but didnt see emote command key option to change or disable.

without quotation marks ", it behaved similar.


well, it seems it wont work with just a clicky.

otherwise, is it possible to simply copy title of quest to paste later on after having open i.e. eq2zam or eq2wikia?
Reply With Quote
  #6  
Unread 07-28-2015, 06:01 PM
Bladespirit Bladespirit is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Jan 2005
Server: Oasis
Posts: 19
Default

well i use firefox mainly but i can use IE11 for eq2zam being default startpage.

so if i could simply copy title of quest from additional clicky then use ctrl-V on quest search on top of having open IE11 from this same clicky, i can mimic function.

sorry english isnt my primary language
Reply With Quote
  #7  
Unread 07-28-2015, 10:52 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,279
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

Now that I think about it, you can probably just use:
Code:
/shell_open firefox
Or:
Code:
/shell_open chrome
Try passing the parameter as a separate one. I bet you don't need to use those sepecial parameters.
Try copy/pasting this one:
Code:
/shell_open firefox https://www.google.com/search?q=drumsui
My guess is no spaces for the URL, and no surrounding quotes are required (might even break it)
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>

Last edited by Drumstix42 : 07-28-2015 at 10:55 PM.
Reply With Quote
  #8  
Unread 07-29-2015, 09:02 AM
Bladespirit Bladespirit is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Jan 2005
Server: Oasis
Posts: 19
Default

they didnt do anything

/shell_open firefox
/shell_open firefox https://www.google.com/search?q=drumsui

also tried with

/shell_open firefox "https://www.google.com/search?q=drumsui"
/shell_open firefox.exe https://www.google.com/search?q=drumsui
/shell_open firefox.exe "https://www.google.com/search?q=drumsui"

still nothing happened

when i insert C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\ in front of firefox or firefox.exe,
input field became reverted to likes of

/shell_open C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox//www.google.com/search?q=drumsui

i dunno what's with https: parts on eq2 input, always messes up with input field.
its fine until https but when press :, it messes up /sign

Last edited by Bladespirit : 07-29-2015 at 09:05 AM.
Reply With Quote
  #9  
Unread 07-29-2015, 06:10 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,279
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

Strange. I'll try to login to the Streaming patcher and mess with it.
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #10  
Unread 08-02-2015, 09:52 PM
EQAditu's Avatar
EQAditu EQAditu is offline
A Griffon
Interface Author - Click to view interfaces
 
Join Date: Mar 2005
Server: Permafrost
Posts: 256
Default

Sorry to butt in, but /shell_open is just like the Windows run dialog. Entering "firefox" won't do anything because Firefox is not in your environment path.

However if the HTTP protocol is associated with Firefox in Windows, then "/shell_open http://google.com" will open Google with Firefox. (or whatever is default for Windows)
Reply With Quote
  #11  
Unread 08-03-2015, 05:32 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,279
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

Ah I see, makes sense it would be like Run, but initiated from the EQ2 folder I would assume.
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #12  
Unread 08-03-2015, 09:55 PM
Bladespirit Bladespirit is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Jan 2005
Server: Oasis
Posts: 19
Default

/shell_open http://google.com did open firefox for google.

and that being said, how do i make this quest helper open IE(which is not my default browser) with quest search qued via quest helper clicky?

/shell_open C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe http://eq2.zam.com/

nm IE stopped workin too often haha, i can go with firefox background or chrome

Last edited by Bladespirit : 08-03-2015 at 10:09 PM.
Reply With Quote
  #13  
Unread 08-04-2015, 05:50 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,279
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

I doubt it will be able to use anything but your default browser with it's implementation. I'll take a look at the code later and tell you what you can replace.

If I get free time this weekend, I'll try to take a few hours to look at this and update some options in the UI.
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #14  
Unread 08-04-2015, 06:44 PM
Bladespirit Bladespirit is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Jan 2005
Server: Oasis
Posts: 19
Default

okay will be looking forward to info/mod thanks again drums!
Reply With Quote
  #15  
Unread 08-04-2015, 09:35 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,279
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

It should be as simple as replacing the "browser" call with "shell_open" in the corresponding files

For clarity, look for lines 79-85 in eq2ui_examle.xml in your custom UI folder and replace with this:
Code:
        <Page Location="262,27" Name="Buttons" PackLocation="right,top" ScrollExtent="30,75" Size="30,75" Visible="false">
            <Button Name="EQ2Wire" OnPress="URL=&apos;http://u.eq2wire.com/i/&apos; ## Parent.Parent.LorePage.Name.Text
shell_open URL" ScrollExtent="15,15" Size="15,15" Style="/ButtonStyles.tabscroll_left" Tooltip="Search u.eq2wire.com" />
            <Button Location="0,15" Name="EQ2i" OnPress="URL=&apos;http://eq2.wikia.com/wiki/Special:Search?search=&apos; ## Parent.Parent.LorePage.Name.Text
shell_open URL" ScrollExtent="15,15" Size="15,15" Style="/ButtonStyles.tabscroll_left" Tooltip="Search EQ2i" />
            <Button Location="15,0" Name="ZAM" OnPress="URL=&apos;http://eq2.allakhazam.com/search.html?q=&apos; ## Parent.Parent.LorePage.Name.Text
shell_open URL" ScrollExtent="15,15" Size="15,15" Style="/ButtonStyles.tabscroll_left" Tooltip="Search ZAM" />
            <Button Location="15,15" Name="LootDB" OnPress="URL=&apos;http://www.lootdb.com/?t=item&amp;q=&quot;&apos; ## Parent.Parent.LorePage.Name.Text ## &apos;&quot;&apos;
shell_open URL" ScrollExtent="15,15" Size="15,15" Style="/ButtonStyles.tabscroll_left" Tooltip="Search LootDB" />
            <Button Location="15,30" Name="EQ2LL" OnPress="URL=&apos;http://www.eq2llinks.com/search.php?searchtype=item&amp;searchlimit=50&amp;searchfield=&apos; ## Parent.Parent.LorePage.Name.Text
shell_open URL" ScrollExtent="15,15" Size="15,15" Style="/ButtonStyles.tabscroll_left" Tooltip="Search EQ2 Logger Links" />
        </Page>
Lines 30-31 in eq2ui_journals_active.xml replace with this:
Code:
        <Button Location="181,3" Name="EQ2i" OnHideEffector="FadeOutEffector" OnPress="URL=&apos;http://eq2.wikia.com/wiki/Special:Search?search=&apos; ## Parent.Contents.QuestName.localtext
shell_open URL" OnShowEffector="FadeInEffector" Opacity="0.000" PackLocation="right,top" ScrollExtent="15,15" Size="15,15" Style="/ButtonStyles.tabscroll_left" Tooltip="Search EQ2i" Visible="false" />
        <Button Location="197,3" Name="ZAM" OnHideEffector="FadeOutEffector" OnPress="URL=&apos;http://eq2.allakhazam.com/search.html?q=&apos; ## Parent.Contents.QuestName.localtext
shell_open URL" OnShowEffector="FadeInEffector" Opacity="0.000" PackLocation="right,top" ScrollExtent="15,15" Size="15,15" Style="/ButtonStyles.tabscroll_left" Tooltip="Search ZAM" Visible="false" />
And eq2ui_journals_quest.xml has about 10 total different lines split into sections of the window. I suggest just doing Find & Replace with Notepad.
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>

Last edited by Drumstix42 : 08-04-2015 at 09:38 PM.
Reply With Quote
  #16  
Unread 08-05-2015, 01:59 PM
Bladespirit Bladespirit is offline
A Forest Scavenger
 
Join Date: Jan 2005
Server: Oasis
Posts: 19
Default

woot progress there
Window's default brower came up with partial success!

before operation, i made sure examine n quest helper window files are updated. also made back up files for em.

with click to search, only first word appears on the search field.
i.e. if i search quest, "Deep in the Lost Shadow", only "Deep" is on search bar on wikia or Zam.

for examine window, clickies are gone altogether, if i replace lines of 79-85.

but i changed lines to replace to 84-89, seeing how u made me to change lines for journal active window, clickies are back there but with only first word on search que like quest helper window.

quest journal window behaves the same with only first word appearance.

mmm almost there i guess
Reply With Quote
  #17  
Unread 08-05-2015, 05:30 PM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,279
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

I'll look into it when I can, will most likely have to pass through quotes if it lets it, and it'll take some string concatenation to get there most likely.
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:26 PM.


Our Network
EQInterface | EQ2Interface | War.MMOUI | WoWInterface | VGInterface | LoTROInterface | MMOInterface