Quantcast Need help with Paint Shop Pro 9 and DDS editing - EQ2Interface
EQ2Interface.com
Search Downloads


Go Back   EQ2Interface > Developer Discussion > DDS/Graphics Modification Help & Info

Reply
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Unread 07-26-2014, 09:08 PM
Katmandu26 Katmandu26 is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Jul 2014
Server: Unkown
Posts: 7
Default Need help with Paint Shop Pro 9 and DDS editing

I've recently returned to EQ2 and have been working on a custom UI out of bits and pieces of others. I downloaded the DDS plugin from NVidia and have been using it in Paint Shop Pro successfully, but I think I'm not using the plugin correctly if anyone can help.

I loaded up the original image without the mipmaps and edited it, then saved it using default settings. It seemed to be the only thing that worked correctly, but there are still errors.

Here's an example -



The edited file looks fine. It's the windowelements.dds file, and I've included the plugin settings I'm using. It creates its own mipmap file and saves with these settings. If I used the original mipmap file, it did not load up correctly at all.

When I load up in to the game, there are breaks in the bars as if part of the image is occluded or missing.



Is there anyone who can tell me what I'm doing wrong? I love the edited look and would happily share the dang thing if I could get it to look right. I'd be happy to share the .dds file if anyone wants to take a look at the edit, too.
Reply With Quote
  #2  
Unread 07-27-2014, 02:18 AM
Drumstix42's Avatar
Drumstix42 Drumstix42 is offline
A Griffon
Featured
 
Join Date: Oct 2004
Server: Antonia Bayle
Posts: 3,279
Send a message via AIM to Drumstix42 Send a message via MSN to Drumstix42 Send a message via Yahoo to Drumstix42
Default

Try saving without mip maps. Don't think they are needed. I've had trouble with chat tabs in the past too. They seem buggy
__________________
"I'm afraid you're guilty of thought-crime. Don't bother getting the door, we'll let ourselves in..."
<Donate to DrumsUI> < [DrumsUI] Updater > < [DrumsUI] Full Interface> < Drumstix42 on Twitch.tv
>
Reply With Quote
  #3  
Unread 07-27-2014, 03:10 PM
Katmandu26 Katmandu26 is offline
A Young Mystail Rat
 
Join Date: Jul 2014
Server: Unkown
Posts: 7
Default

Thanks! I'll give it a try

*edit

Dumping the mipmaps did indeed fix the issue. I did have it happen one more time but by making the pixels simply a shade lighter, a re-save was useable.

Thanks for the help!

Last edited by Katmandu26 : 07-27-2014 at 06:09 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:38 PM.


Our Network
EQInterface | EQ2Interface | War.MMOUI | WoWInterface | VGInterface | LoTROInterface | MMOInterface